Dancewise

Dancewise -

DanceWisen loppuraportti ja muutkin kuulumiset

DanceWise-hanke laitettiin nippuun keväällä 2014. YAD on toiminut konemusiikin kentällä jo kymmenen vuoden ajan ensin Rave Against Drugs -projektin myötä ja sittemmin kahden DanceWise-hankkeen tiimoilta. Kymmenessä vuodessa koko klubikulttuuri ehti muuttua pirstaleisemmaksi ja sen myötä myös hankkeet muuttuivat.

DanceWise 2 -hankkeen loppuraportti liitteineen on luettavissa tästä:

DanceWise2 loppuraportti

Liite DanceWise 2 tutkijan loppuraportti

Hankkeesta on juurrutettu Jalkautuvan päihde-ensiaputiimin toiminta osaksi YAD:n festarityötä. Keväällä koulutettiin nippu uusia vapaaehtoisia ja nyt kesällä he toimivat kahdella festarilla. Kosmos Festival oli kesäkuun alussa ja heinäkuun lopulla on vielä edessä Metsäfestival. Syksyllä vapaaehtoisille järjestetään vielä purkuviikonloppu, jossa toiminnasta kerätään palautetta ja suunnataan katse jo seuraavaan kesää.

Keep on dancing, partying & keeping good time! But remember… Be smart & be safe!

– JanneP, YAD –

 

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen”….

Kas syksy näyttää jälleen voimansa ja vesikiertoiset toimiston patterit voimattomuutensa. Varma syksyn merkki on se, että villasukat hakeutuvan Hakaniemen maanpäällisessä katakombissa majailevien konttorirottien varvaskannattimien suojaksi. Sielua korventaa, ja siten sisäisesti ironisesti lämmittää, tieto siitä että kaikki hyvä päättyy aikanaan; tämä on viimeinen syksy tässä työssä, tässä toimistossa, tässä todellisuudessa.

On siis aika lyödä ensimmäinen naula kanteen ja todeta ääneen, että helmitaululla sekä nallekarkeilla todennetun laskutoimituksen jälkeen DW2:n saattohoito on alkanut ja on päättyvä ensi tammikuun hyisessä ilmastossa. Rauhallisesti ja kauniisti sulkeutuu toimiston ovi ja toimintamme siirtyy sinne parempaan paikkaan; YAD:n perustoiminnan pariin.

Vuodenvaihteen jälkeisen ajanlaskun merkittävimpinä tapahtumina näemme Jalkautuvan tiimin ja klubeilla tapahtuvan infopisteilyn siirtymiset YAD:n perustoimintaan, jolloin yhtälö pysyy ennallaan lukuunottamatta muuttujan Ville&Tuukka koravutuvan muuttujalla X. Eli;

2011-2013 ÷ (Vapaaehtoiset + Ville&Tuukka) = DanceWise2

2014 → ÷ (Vapaaehtoiset + X) = DanceWise

Dj-koulut eivät siirry YAD:n toimintaan, joten viimeiset koulutukset vietetään Pukinmäen nuorisotalolla (22.10.-19.11.) ja Masalan nuorisotalolla (6.11.-11.12.). Tuukka a.k.a. DJ KooL TuCCa väsäilee dj-kouluista jonkinlaisen manuaalin netin syövereihin, jota koulun toteuttamisesta kiinnostuneet tahot voivat käydä yyteröimässä ja kopioimassa ihan vapaasti.

Toimiston kaatajaisia vietellään tuossa joulukuun huudeilla ja väkeä toivotaan paikalle, sillä tämä rakennus tuntuu olevan aika painavaa tekoa. Ilmineerataan tästä sitten lähemmin.

Nyt, käperryn sikiöasentoon lattialle ja vuodatan huoneenlämpöisen, eli noin 14 °C, kyyneleen lattialle muistuttamaan meitä kaikkeudesta ja sen kaiken katoavaisuudesta.

….

And it’s done, mukavaa alkanutta viikko kaikille!

-Ville

Jalkautuvaa tiimiä ja valokuvajournalismia

Hola todos!

Kesä alkaa olla ehtoopuolellaan ja jalkautumiset jalkauduttu. Kirjataanpa tähän postaukseen pientä yhteenvetoa kesän tapahtumista.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna jalkauduttiin Lawatansseille Rautalammelle. Pitkä ajomatka ja pitkä viikonloppu yleensäkin. Tapahtumia riitti, niin lavalla kuin EA-teltallakin ja kaiken kruunasi pitkään kestänyt sade. Kosteaa. Tästä kuitenkin selvittiin ja porukka pääsi lopulta myös saunomaan läheisen maatilan saunalle – aitoa vieraanvaraisuutta havaittavissa.

Pikakelauksella seuraavat pari viikkoa ja saavumme elokuun toiseksi viimeiseen viikonloppuun. Tutka Open Air, Teuvalla. Jälleen kerran pitkä ajomatka, joka palkittiin lähes tyhjällä tapahtumalla. Paikalla ei ollut juurikaan ketään, josta inspiroituneena jalkautuva tiimimme päätti ajaa vielä kerran pitkän matkan, tällä kertaa halki koko Suomen, periaatteessa. Seuraavaksi illaksi päästiin sitten Saimaan rannoille Bermuda Gathering -tapahtumaan. Täällä toimintaa olikin sitten ja porukka pääsi näyttämään kyntensä akuutin paikkailun merkeissä.

Ohessa vielä muutamia kuvia jalkautuvan tiimin matkan varrelta. Ensi kesänän sitten taas.

P8110051

P8110056

P8110054

P8110055

P8110048

P8100039

P8100035

P8100023

P8240063

The Backspin

DanceWise2 DJ-kouluissa tapahtuu! Paitsi että opiskelemme myös cd-levyjen soittamista, emme ole unohtaneet vinyylejä. Joskus jopa soitamme samaa levyä molemmista soittimista. TJEU.